Concert Verslag, toppers in concert in de Amsterdamse Arena!


Toppers in concert 1 juni 2007Toen we aankwamen bij de Arena was het in de directe omgeving van de Arena al behoorlijk druk, en zaten de fans te genieten van het mooie weer. De fans zaten op hun gemak wat te drinken en gezellig te praten over wat hun allemaal die avond te wachten stond. We moesten ons melden bij ingang E en konden nadat we ons polsbandje hadden opgehaald direct naar de persruimte van de Arena waar de beroemde voetbal persconferentie's gehouden worden. Daar werden we zeer hartelijk ontvangen door Marco De Koning. Marco is de perspromoter van Toppers in Concert! De fotografen kregen een geel hesje aan om goed herkenbaar te zijn en werden begeleid van de perskamer naar het veld. En na drie nummers weer terug naar de perskamer. Daarna mochten de fotografen plaatsnemen op de perstribune bij de schrijvende pers die daar al eerder had plaatsgenomen. Aangezien ikzelf als schrijvende pers ruim voor aanvang van het concert plaats had genomen op de perstribune kon ik volop de enthousiaste en vrolijke sfeer proeven van de fans in het stadion. De Arena zat toen voor zestig procent vol, maar je kon zien dat met een hoog tempo het stadion voledig vol stroomde.

Want niemand wilde wat missen van de sfeer voorafgaande aan het concert, Die sfeer bereikte z'n eerste hoogtepunt op het moment dat de aftelklok verscheen op de zeshoekige videowal die in het midden was bevestigd boven het podium die tijdens het concert zou dienen om close up's te laten zien van alles wat er op het podium gebeurde. En tevens diende dezelfde videowall als karaokescherm, want van alle nummers werden teksten geprojecteerd zodat iedereen in het stadion de teksten mee kon lezen bij het meezingen.

De enthousiaste sfeer voorafgaande aan het concert bereikte dan zijn grootste hoogtepunt toen om 21.10 uur op de klok die afgebeeld was op de videowal afgeteld werd van 10 naar 0. De hele Arena telde luidkeels mee en het concert kon beginnen.

De entree van Rene Froger, Gerard Joling en Gordon was erg indrukwekkend! Ze kwamen namelijk vanaf 1 van de 4 ingangen van de Arena binnen zwevend in een soort UFO dat enorm veel indruk maakte op de fans die deze entree enthousiast en luidkeels toejuigde. Ook dit jaar bevond het podium zich in het midden op het veld in de Arena.

Het podium liep vanuit het midden uit naar alle 4 de windrichtingen omlijnd met verlichting die regelmatig van kleur veranderde. Alle muzikanten van de begeleidingsband namen plaats in de zijvakken van het podium die grensde aan het midden van het podium. Aan het plafond hing een hitech lichtinstalatie dat naar boven en naar beneden kon worden bediend, en zo zou zorgen voor een indrukwekkende lichtshow en even later zou zorgen voor een spectaculaire lasershow. Op en top hitech dus.

Het concert was een groot gezellig en vrolijk meezingfestijn met grote hits uit de jaren 70, 80 en 90! En ook grote nederlandstalige hits! Een heel ruim aanbod dus dat varieerde van de Zangeres Zonder Naam tot Lionel Richie en van Johnny Jordaan tot Prince. Met andere woorden voor ieder wat wils. Het eerste gastoptreden werd verzorgd door Engelbert Humperdinck die even later in zijn medley begeleid werd door de Toppers zelf. Vervolgens gaven de Toppers diverse hits ten gehore uit de zeventiger en tachtiger jaren waarbij twee fans het podium op kwamen om even mee te dansen, ook ontvingen ze van verschillende fans rozen. Het dak ging eraf toen Gerard Joling zijn nummer 1 hit 'Maak me gek' starte met als gevolg dat de sfeer in de Arena opnieuw een hoogtepunt bereikte en er daardoor volop aan de zijkant op het veld enthousiast gedanst werd.

Ook werd erbij verschillende nummers vuurwerk en een lasershow getoond dat een indrukwekkend gezicht was. Aangezien het concert een kleine drie uur zou gaan duren werd er een 15 minuten durende pauze ingelast zodat de fans even rustig wat te drinken konden gaan halen en even energie konden tanken voor de tweede helft van het concert.

Opnieuw voor het begin van de tweede helft van het concert verscheen op de videowal de aftelklok, en was het publiek direct klaar om luidkeels af te tellen. Er werd begonnen aan een Latijns-Amerikaanse medley met hits van Ricky Martin, Jennifer Lopez en Gloria Estefan.

Tweede special guest van vanavond was Lee Towers die zich in de eerste ring bevond en daar opgehaald werd door de drie Toppers om vervolgens naar het podium te keren om met z'n vieren de Lee Towers medley ten gehore te brengen. Bij de grote Lee Towers hit ''New York New York'' ging opnieuw het dak eraf en zong de gehele Arena luidkeels mee. Dit gebeurde nogmaals toen Lee Towers de hit 'You never walk alone' zong. Het moet erg indrukwekkend geweest zijn voor Lee Towers op het moment dat iedereen in de Arena luidkeels met je mee zingt. Gordon deed bij 1 van zijn solo nummers aan de nieuwe rage 'Jumping' . Je kon zien dat Gordon er goed op geoefend had want deze nieuwe dansstijl verliep vlekkeloos voor hem. Alle ingeoefende danspassen van deze nieuwe dansrage 'Jumping' had Gordon volledig onder de knie.

Ook mocht de nummer 1 hit van Gerard Joling dat een duet was samen met Andre Hazes niet ontbreken. Bij de uitvoering van het nummer waren er oude beeldfragmenten te zien van Andre Hazes op de videowal terwijl Gerard Joling zingend over de brug liep dat zich vlak over het publiek bevond in het veld naar het podium toe. De diverse outfits die de Toppers droegen waren ook dit jaar weer zeer smaakvol uitgezocht. Met andere woorden er is werkelijk aan alles nauwkeurig gedacht. Ook de Prince medley kwam meer dan uitstekend uit de verf. Een echt staaltje vakmanschap van Rene Froger.

Ook het ballet werd formidabel verzorgd, dat zorgde voor een indrukwekkende dansshow tijdens diverse nummers. En om het eerlijk te verdelen kwam Rene Froger bij het nummer Purple Rain aan de andere kant van het stadion over de brug die over het publiek naar het podium liep. De laatste special guests van vanavond waren Edwin Evers en Birgit Lewis die een U2 medley tengehore brachten. Ook mocht natuurlijk een Elvis medley niet ontbreken wat de fans volop konden waarderen want op de Arena vloer werd er opnieuw volop gedanst. Het volgende hoogtepunt was vervolgens een Bee Gees medley waardoor uiteraard een aantal keer de polonaise werd ingezet. Al eerder deze avond zag je mensen volop de polonaise dansen bij de medley van de Zangeres Zonder Naam. Ook daar ging volop het dak eraf bij de kraker 'Mexico' dat ook hier luidkeels mee gezongen werd door iedereen in het stadion.

Om ongeveer 24.00 uur was het concert afgelopen dat dus bijna 3 uur duurde. Kortom ook dit jaar is een concert van de Toppers een grote belevenis en een groot succes met veel sfeer niet alleen op het veld maar waar je ook kijkt of het nou de eerste ring of de tweede ring is. Overal zingen en dansen de fans enthousiast en vrolijk mee, dus voor die fans die nog nooit naar een concert van de Toppers zijn geweest kan ik zeer sterk aanraden dan volgend jaar wel te gaan! Het zal een avond worden om nooit te vergeten met heel veel sfeer en gezelligheid. Dus mis het niet in 2008!!! En voor degene die na het concert nog een souvenier als aandenken aan het concert willen kopen, bij de verschillende merchandise kraampjes zijn er genoeg souveniers te koop zoals roze cowboy hoeden, boa's, diverse t-shirt's met teksten erop zoals 'maak me gek' en verschillende CD's en natuurlijk DVD's van Toppers in concert! Met andere woorden voor ieder wat wils!!!!!Review: Ton Rommers
Foto's: Silvana Breur